Velkommen
Vinshop
Vinabonnement
Vinsmagning
Vingaver
Nyhedsbrev
Kontakt
Hits: 41400
Indkøbskurv
Sitemap
Nyhedsbrev
Tidligere nyhedsbreve
Nyhedsbrev
Arkivet opdateres ikke længere, men du kan tilmelde dig til Vinimperiets nyhedsbrev her:
E-mail
*
Fornavn
Efternavn
By
7/3 2015 - Rejsebrev fra Frankrigs have (1), 6. marts 2015
Vinimperiet på opdagelse i Loire-dalen
Fabrice Gasnier
Rejsen startede hos Fabrice Gasnier, der bor omkring Chinon. Det er en meget, meget venlig mand. Ikke fordi han er selvudslettende, men alt, hvad man spørger om, alt, hvad man beder om, bliver mødt af hans lyse tenor:
Ja, selvfølgelig, intet problem, det finder vi ud af. Og lige meget hvad, der tales om, bevarer han et behageligt roligt tempo i talen, selvfølgelig nok for at tage hensyn til, at jeg ikke taler som en indfødt.
Nu er det snart 4 år siden, jeg sidst fik vin hjem fra ham, så det var spændende at se, om der var en udvikling i hans vin. Han siger selv, at han hele tiden får ideer, og at han hele tiden forsøger at forbedre sig. Og jeg må sige, selvom hans vine allerede for fire år siden var en stor fornøjelse, er det blevet endnu bedre. Mere præcision og klarhed, mere nydelse i frugten. Så efter jeg havde komplimenteret ham for fremskridt, spurgte jeg, om der var ændringer i hans metoder.
Han kunne pege på følgende:
1. Ny maskine til at adskille druer fra ranker, "égrapper". Den nye maskine er mere nænsom, dvs. at den forårsager mindre skade på druerne, så der opstår mindre oxidation af mosten inden gæring. En såkaldt égrappoir er en maskine som alle vinbønder anvender. Det er faktisk muligt at gøre det i hænderne, men det er meget trættende, kræver gode kræfter og resultatet risikerer at bliver dårligere end med en maskine, hvis man ikke mestrer teknikken helt.
2. Ny bødker til at have lave træfadene. Han har en bedre dialog med den nye bødker, så han både kan lære noget og få rådgivning, men også selv blive hørt, så hans ønsker opfyldes. Her ses Fabrice ved de nye fade.
3. Nye beholdere i beton til gæring, udblødning og opbevaring. Patrice var meget stolt af de nye beholdere, som han selv har været med til at designe og lave. De gamle er på 120 hl, og de nye er på 75 hl. Desuden gør formen, der spidser til foroven, at kvaset bliver holdt nede i mosten. Så undgår han at skulle pumpe most fra bunden ud over kvaset, der ligger på toppen.
4. Generelt er han mere opmærksom på at udføre arbejdet via tyngdekraft, så mosten ikke skal pumpes mellem forskellige beholdere.
Patrice er biodynamiker, men ikke af naturvinsskolen. Det vil sige, at han ikke er nogen indædt modstander af svovl. Men generelt forsøger han dog at bruge så lidt som muligt, desuden laver han forsøg helt uden. Uanset hvad er vinens udtryk det vigtigste for ham. Det bliver spændende at følge udviklingen af vinene fra Fabrice Gasnier. Jeg håber ikke, der kommer til at gå fire år igen, inden jeg henter vine fra dette domæne.
Vinene fra Fabrice kommer hjem sidst i marts.
Outro
Torsdag morgen på vej tilbage mod lufthavnen skal jeg lige forbi Fabrice med noget vin. Så kører jeg langs Loire-floden i strålende klar morgensolskin. Det giver mulighed for at tanke lidt fred og ro op, inden stress og jag i lufthavnen med at finde tilbage til biludlejeren og finde den rigtige gate for afgangen. Jeg burde være stoppet og holdt fri et par timer, måske hørt denne her:
Broken Twin
Men så havde jeg måske ikke haft tid til at købe Toblerone til familien. Iøvrigt skal du sikkert ikke vente lang tid på næste udgave af rejsebrevet fra Loire. Vi høres ved.
Maj 2017
31/5 2017 Domaine Guion – en smuk frugt. Nyhedsbrev den 31. maj 2017
16/5 2017 Tour Grise – et godt sted at starte. Nyhedsbrev den 16. maj
April 2017
9/4 2017 Domaine Jaulin-Plaisantin. Nyhedsbrev den 9. april 2017
Marts 2017
26/3 2017 Kernemateriale. Nyhedsbrev den 26. marts 2017
12/3 2017 Lageroprydning. Nyhedsbrev den 12. marts 2017
Februar 2017
23/2 2017 Vinimperiet lige nu. Nyhedsbrev den 23. februar 2017
December 2016
11/12 2016 Vin til jul. Nyhedsbrev den 11. december 2016
November 2016
14/11 2016 Mange nyheder i Vinimperiet. Nyhedsbrev 14. november 2016
Juni 2016
13/6 2016 Introtilbud! Bestil 6, betal for 5. Nyhedsbrev 13. juni 2016
Maj 2016
9/5 2016 Fribillet. Nyhedsbrev den 9. maj 2016
Marts 2016
17/3 2016 Mad og vin 5, 17. marts 2016
10/3 2016 Mad og vin 4, 10. marts 2016
3/3 2016 Mad og vin 3, 3. marts 2016
Februar 2016
25/2 2016 Mad og vin 2, 25. februar 2016
18/2 2016 Mad og vin 1, 18. februar 2016
1/2 2016 Vinsmagning i Vinimperiet
November 2015
6/11 2015 Mød en vinbonde, fredag den 6. november 2015
Oktober 2015
27/10 2015 Vinsmagning med vinproducent, tirsdag den 27. oktober 2015
September 2015
24/9 2015 Vinbattle, den 24.september 2015
23/9 2015 Guion, Javillier, beplantningstæthed, den 23. september 2015
17/9 2015 Herrenhof Lamprecht, den 17. september 2015
11/9 2015 Biodynamisk vin, den 11. september 2015
8/9 2015 Oversættelse af Philippe Gourdon, den 8. september 2015
3/9 2015 Ch. Tour Grise, den 3. september 2015
August 2015
28/8 2015 Patrice Gasnier, den 28.august 2015
21/8 2015 Patrick Corbineau, den 21.august 2015
17/8 2015 Dom. Beauthorey og krav til naturvin, den 17. august 2015
11/8 2015 Laurent Lebled og Domaine Inebriati, den 11.august 2015
6/8 2015 Nye vine fra Domaine La Garrigo, den 5.august 2015
4/8 2015 Ny erhvervspraktikant i Vinimperiet, den 4. august 2015
Maj 2015
11/5 2015 Nye vine i Vinimperiet, den 11. maj 2015
Marts 2015
24/3 2015 Rejsebrev fra Frankrigs have (3), 24. marts 2015
13/3 2015 Rejsebrev fra Frankrigs have (2), 13. marts 2015
7/3 2015 Rejsebrev fra Frankrigs have (1), 6. marts 2015
Januar 2015
23/1 2015 Tilværelsens uomgængelige genstridighed, den 23. januar 2015
December 2014
8/12 2014 Juletilbud, den 8. december 2014
November 2014
13/11 2014 Vin er kunst, 13. november 2014
Oktober 2014
10/10 2014 Nye vine, 10. oktober 2014
August 2014
1/8 2014 Øjenåbner: nye tilbud, 1. august 2014
April 2014
10/4 2014 Nyheder og naturvin, 10. april 2014
December 2013
17/12 2013 Glædelig jul, 17. december 2013
November 2013
7/11 2013 Jean Javillier et Fils, 7. november 2013
Oktober 2013
22/10 2013 Uimodståelige tilbud, 22. oktober 2013
August 2013
6/8 2013 Ekspansioner, erobringer, udvidelser, 6. august 2013
Maj 2013
15/5 2013 Kort meddelelse fra Vinimperiet, 15. maj 2013
April 2013
29/4 2013 Forkæl dig selv: tilbud på Bourgogne, 29. april 2013
Marts 2013
8/3 2013 Domaine Beauthorey, 8. marts 2013
Januar 2013
11/1 2013 Ikke mere snak, 11. januar 2013
November 2012
28/11 2012 Julevine og smagscensur, 28. november 2012
23/11 2012 Ny lovgivning om økologisk vin, 23. november 2012
Oktober 2012
30/10 2012 CHAOS, MAIS PAS K.O., 31. oktober 2012
August 2012
20/8 2012 Terassevin, 20. august 2012
Juli 2012
5/7 2012 God sommer, 5. juli 2012
Juni 2012
29/6 2012 Autenticitet, 6. juli 2009
29/6 2012 Retfærdiggørelse og vinanmeldelser, 7. april 2011
29/6 2012 Om Mas de Daumas Gassac, 17. juni 2011
29/6 2012 Vejen til Chinon, en Madeleine-historie, 17. marts 2009
29/6 2012 Programskrift, 9. december 2009
29/6 2012 Hvorfor certificeret økologi, 11. november 2010